Ev Otomasyonu
Otomasyon kelimesini genellikle üretime yönelik faaliyet gösteren sanayi tesislerinde ve imalathanelerde duymaya yıllarca alıştık. İnsan gücüne dayalı olan pek çok faaliyet kurulan otomasyon sistemleri ile yerini makinelere bıraktı. Teknolojinin gelişimi ile teknoloji evimize kadar girerek ev otomasyonu uygulamalarını yaygınlaştırdı. Yıllarca hayalinin kurulmasına rağmen gerçekleşmesi mümkün görünmeyen pek çok şey ev otomasyonu sistemleri ile mümkün hale geldi. Bu sistemler size evinizdeki aydınlatma, havalandırma, ısıtma, soğutma, garaj kapılarını açıp kapatma ve evinizde yer alan pek çok eşyaya hükmetme olanağı tanıdı. Evinizin herhangi bir odasından çalıştırmak istediğiniz bir fonksiyon için bu sistemler ile yerinizi değiştirmeden müdahale şansı elde edebildiğiniz gibi aynı şansa evinizde değilken bile sahip olabilirsiniz. Otomasyon sistemlerinin evde uygulaması size pratiklik ve rahatlık sunmasının yanında faturalarınızda iyileştirmeler sağlamanıza yardımcı olarak tasarruf etmenizi sağlayacak, sistemler için ödediğiniz paraların size geri dönüşünü sağlayacaktır.
Ev Otomasyonu Nasıl Uygulanır?
Evinizin tüm fonksiyonlarına kolayca müdahale şansı tanıyan ev otomasyonu nasıl uygulanır konusunda bilgi vermekte yarar vardır. Uygulama yapılabilmesi için öncelikle otomasyon sistemine evinizin hangi fonksiyonlarında kullanmak istediğinizin kararını vermeniz gerekmektedir. Siz fonksiyonlarınızı tek tek seçtikten veya tedarikçilerin size sunduğu paketler içerisinden paket seçimi yaptıktan sonra otomasyon beyni denilen ve tüm fonksiyonları kontrol eden yapının ana modülü tedarikçiniz tarafından programlanır ve otomasyon paketine dahil edilen sistemlerin sensörleri ile birlikte montaja girilir. Müdahale edilecek her bir özellik için bina elektrik tesisatından beslemeler yapılır ve otomasyon beynine kurulan sistemlerin bağlantısı gerçekleştirilerek evinize otomasyon kontrol paneli yerleştirilir. Ev otomasyonu nasıl uygulanır sorusunun cevabından sistemin kurulumun oldukça kolay olduğu görülmekte olup pek çok üreticinin ürünlerinin kurulumunu herhangi bir elektrikçi gerçekleştirebilmektedir. Uygulama ile ilgili daha detaylı bilgi almak için sitemizi ziyaret ederek seçeceğiniz otomasyon sistemleri için tarafımızdan destek alabilirsiniz.
Hangi Evlere Ev Otomasyonu Uygulanabilir?
Otomasyon sisteminin konforundan ve güvenliğinden faydalanmak isteyenler arasında hangi evlere ev otomasyonu uygulanabilir sorusunun yol açtığı yanlış bir algı bulunmaktadır. Otomasyon sisteminden faydalanılabilmesi için sistemin inşaat aşamasında montaj edildiği yanlış algısı sisteme sahip olmak isteyen pek çok ev sahibinin otomasyondan uzak kalmasına yol açmıştır. Otomasyon uygulamalarından her ev faydalanabilmektedir. Hangi evlere ev otomasyonu uygulanabilir sorusunun cevabının neden yanlış algıya neden olduğuna değinmek sorunun cevabının anlaşılır olmasını sağlayacaktır. Otomasyon uygulamalarında farklı seçenekler ve kontrol edilebilecek özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerin tümünün herhangi bir ev için kullanılması mümkün olmamaktadır. Örnek vermek gerekirse;
- Garaj kapılarının açılıp/kapanabilmesi için evinizin garajının bulunması gerekmektedir.
- İklimlendirme sistemlerine müdahale edebilmeniz için evinizde klimanın bulunması gerekmektedir.
- Isıtma sistemlerini siz evde yokken devreye almak için evinizin sobalı veya kömür kaloriferli sistemlerle değil, kombi veya klima ile ısıtılması gerekmektedir.
Görüldüğü üzere otomasyon uygulamalarından tümünden faydalanmak her ev için mümkün olmazken tüm evlerde ortak olan;
- Kapı kilit sistemi,
- Perde açılıp/kapanma sistemi,
- Aydınlatma kontrol sistemi,
- Hırsız alarm sistemi
Sistemleri içeren paketler her evde uygulanabilmektedir. Tüm ön yargıları yıkmak ve eviniz için en doğru otomasyon uygulamasını seçmek için https://e-akilliev.com/ adresinden bize ulaşarak aklınızdaki tüm sorulara yanıt alabilirsiniz.
Yoruma kapalı.